Medikal Makaleler

5-HTP Nedir?

5-HTP, nörotransmitter olan serotoninin öncüsü olarak bilinir. Serotoninin üretimini kolaylaştıran bir araç olarak kullanılır. Bu uyku ya da uyanıklık zamanında denge sağlamaktan açlık ve aynı zamanda tokluk hissinin iyileşmesi yönünde ve son olarak hayatımızın normal fonksiyonlarının devam etmesi yönünde bizlere yardımcı olur. Serotoninin az çalışması halinde kaygı bozuklukları ya da depresyon süreçleri meydana gelebilir.

İyi çalıştığı zaman kilonun ve aynı zamanda iştahın kontrolünü sağlar. Aynı zamanda vücudun aktivitelerini kontrol ederek dinsel doyum, aşık olma gibi hormonları da salgılar. Uyku düzenleyici durumlara neden olduğu için mutluluk hormonunu da aynı zamanda salgılayabilmektedir.

5-HTP Nasıl Çalışır?

Kan dolaşımını etki ettikten hemen sonra bariyeri hızlıca geçerek oldukça hızlı ve etkili şekilde çalışmaktadır. Serotonin üretimine fazlasıyla katkı sağladığı için üretimi asla engellememektedir. Doğru besin takviyeleri ile de tüketilebilmektedir. Vücuda alınan 5-HTP kana karıştıktan sonra vücudu etkilemektedir. Vücudu yağ oranından azalttığı için de kilo verme sırasında kişilere fazlasıyla yardımcı olmaktadır.

Duygu durum bozukluğunu engellemektedir. Vücutta herhangi bir ağrı meydana geldiği zaman bu takviyesi sayesinde ağrıları gidererek ağrıyı azaltmaktadır. Bu emilim muhakkak yemeklerden önce alınmaktadır. Büyüme hormonu desteklediği için yağ yakım süreçlerini de desteklemektedir. Vücuda alındıktan hemen sonra kendini göstermektedir. Herhangi bir yan etkisi olmadan vücuda oldukça fayda sağlamaktadır.

5-HTP Ne İçin Kullanılmaktadır?

Tüm hepsinin ortak noktası beyindeki tüm düzeyleri kontrol altına alarak az olan şeyleri dengeleme seviyesine gelmektedir. Özellikle psikolojik sorunları olan kişilerin rahatlıkla kullanacağı bir ürün olmaktadır. Uyku problemi yaşayan kişilerde uyku sorunlarını giderebilmek için bu yola başvurabilmektedir. Böylece rahat ve derin uykuları çekebilmektedir. Son yıllarda uykuya dalamama problemleri de ortaya çıkmaktadır.

Bu problemler de en uygun şekilde giderilmektedir. Böylelikle uyku kaliteleri artacaktır. Vücudun sürekli açlık hissini bastırarak kontrol altına alıp daha iyi bir moda sokmaktadır. Özellikle meydana gelebilecek olan karbonhidrat tarzı aşermelerin önüne geçmektedir. Dikkat dağınıklıkları sosyal fobi gibi sorunlarda yardımcı olmaktadır.

5-HTP Nasıl Kullanılır?

Tüketirken muhakkak dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu ilaçlar hekim kontrolleri ile alınmalıdır. Önerilen mevcut durumdaki doz ile tüketilmelidir. Önerilen doz miktarları 300 miligram olarak bilinmektedir. Rutin kontrolleri ile alındıktan sonra doktora gidip kontroller yapılmalıdır. Aşamaları takip edilmelidir. Vücut izlenmeli ilacın hangi konuda etkileri olduğuna dikkat edilmelidir. Birçok sendromu iyi geldiği için sıklıkla kullanılmaktadır. Herhangi bir büyük yan etki süreçleri bulunmamaktadır.

Tüketirken günde bir adet olması yeterli olmaktadır. Günümüzde belli yaşa gelmiş herkesin kullandığı bir ilaç olmaktadır. Vücuda birden çok faydası bulunmaktadır. Tüketilirken aç ya da tok olmak önemli olmaktadır. Her şeyi dengelediği için vücutta çalışmayan birçok fonksiyona yardım etmektedir.

5-HTP Kullanırken Hangi Konulara Dikkat Edilmeli?

Tüketilirken ve kullanılırken en az 2 saat ara verilmesi gerekmektedir. Bu ilaç tüketildikten hemen sonra farklı bir ilaç içilmemelidir. Kanser gibi problemler yaşayan kişilere asla önerilmemektedir. Bu ilaç tüketilirken muhakkak düzeylerine ve alım aşamalarına dikkat edilmelidir. Her yaş için farklı miligramlar alınabilmektedir. Özellikle uyku için alınan miligramlar genellikle 100 ya da 300 miligram olmaktadır.

Bunlar alınırken muhakkak yatmadan önce 30 ya da 45 dakika aralıklar ile alınmasına özen gösterilmelidir. Özellikle Migren hastaları için çok faydalı olmaktadır. Bu hastalığı taşıyan bireylerin günde 2 ya da 3 kez bu ilacı alması gerekmektedir. 3 hafta Bu ilacı kullandıktan sonra birçok şeye iyi geleceği görülmektedir. Kilo için alındığı takdirde yemeklerden muhakkak 30 dakika önce tüketilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir